ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътКултураНовини

Поставят двуметрова светеща ваза на Гребната за Европейския съюз

Първоначалният проект на синята ваза със знамена на държави от Европейския съюз бе експониран известно време в Общината

Двуметрова ваза, наречена „Ваза Европа“, ще бъде поставена на Гребната база. Тя е изработена от пловдивчанина Никола Костадинов. Нейният първоначален вариант в по-малък размер известно време бе експониран в Заседателната зала на Община Пловдив.

Цялата конструкция с вазата е висока 220 см и е описана като „светеща инсталация“. Самата ваза е висока почти метър и с диаметър 35 см. Откриването ще бъде на 3 септември на Гребната база.

Според съобщението, вазата „олицетворява единството на Пловдив с общността на народите от Европа, с приемствеността на времето и поколенията. Има модерна визия, изградена е с иновативни технологии и материали.“

Самият автор Никола Костадинов споделя: „Още със създаването на Ваза Европа имах желанието тя да бъде експонирана на място, което е достъпно до пловдивчани и гостите на града. Бих искал тя да се превърне в символ на културното обединение между поколенията, между народите, да бъде разпознаваема и да се впише в богатото културно-историческо наследство на Пловдив“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. НЯМА МЯСТО ЗА ВОДА (ЧОРБА) – ДОКАТО ГЪРЛОТО Е ПРЕКАЛЕНО НАШИРОКО РАЗПЕРЧЕНО.
    АВТОРЪТ ДА СЕ ВЪРНЕ ОБРАТНО В ТРЕТИ КУРС НА АКАДЕМИЯТА / КЕРАМИКА (АМА СОФИЙСКАТА, НЕ КИЛИЙНАТА АМТИ+И+ЦИРК) И ДА СЕ ЯВИ НА ИЗПИТА

  2. РАЗХИЩЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯ И СРЕДСТВА Е ДА СВЕТИ ВАЗИЧКАТА – КОЙ ША Й ПЛАЩА ТОКА, ЦАР КИРО ЛИ?
    ГРЪНЦИ САМО МИ ЛИПСВАХА – КАТО Я ГЛЕДАМ НИКАКВИ ХРИЗАНТЕМИ НЯМА ДА УЙДИСАТ

  3. СЛАДНИКАВО КИЧОЗНАТА БЕЗ НИКАКВИ ХУДОЖЕСТВЕНИ ДОСТОЙНСТВА „ВАЗА“-МЕНТЕ „… олицетворява единството на Пловдив с общността на народите от Европа, с приемствеността на времето и поколенията. Има модерна визия, изградена е с иновативни технологии и материали.“ – според „твореца“.
    А МОЖЕ ЛИ ДА УЗНАЕМ КОЛКО МИ / ТИ / НИ СТРУВА НА ДАНаКОПЛАТЦИТЕ ТАЗИ ИЗГ7ЗИЦА В ТИЯ ТРУДНИ ВРЕМЕНА КОГАТО ОБЩИНАТА ЩЯЛА ДА ТЕГЛИ 13 МИЛИОНА ЗАЕМИ ДВА МЕСЕЦА ПРЕДИ МАНДАТА?

  4. ЕСК2019 и „Пловдив За ЕДНО“ вече сме изоставили ПАТЕНТОВАНИТЕ (?!?) продукти и насочихме творческите си търсения към
    НОЩНО ГЪРНЕ „ЕВРАЗИЯ“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина